Opleiding

Verpleegkunde studeren in de Westhoek


Jij kan verpleegkundige worden! En dat kan met CAELO zelfs dicht bij huis!

HBO Verpleegkunde Ic Dien organiseert een driejarige opleiding verpleegkunde in de Westhoek. De enige voorwaarde is dat je gepassioneerd bent om anderen te helpen!

Voor wie?

Inschrijven kan al onmiddellijk na het zesde jaar. Je start met de opleiding verpleegkunde met een getuigschrift van het 2e jaar van de 3e graad of met een diploma secundair onderwijs. 

 

Heb je dat niet en ben je 18 jaar? Dan stap je in als je slaagt voor een toelatingsproef.

 

Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om als werkende of werkzoekende de opleiding te volgen. HBO5 Verpleegkunde is een door de VDAB erkende opleiding. Tijdens je studies behoud je je uitkering, wordt je lesmateriaal en inschrijvingsgeld terugbetaald en geniet je mogelijk van nog meer financiële voordelen. Kijk hier wat mogelijk is. 

 

De opleiding dicht bij huis

Je staat onmiddellijk met je voeten in de praktijk want je volgt de lessen in een klas in het woonzorgcentrum Sint-Anna in Bulskamp. Een praktijkgerichte opleiding met een degelijke theoretische basis. Dit is werkplekleren op zijn best. 

 

De opleiding verpleegkunde bestaat uit 5 modules, gespreid over 3 jaar. Je past de theorie onmiddellijk toe in de praktijk tijdens de vele stages. Op het einde heb je de keuze uit 4 verschillende afstudeerrichtingen: thuiszorg, ziekenhuisverpleegkunde, geestelijke gezondheidszorg en ouderenzorg. In CAELO doe je dit dicht bij huis en ook de stages doe je meestal in de Westhoek.

 

Ic Dien zet sterk in op kwaliteit en begeleiding en dat doet ze ook in de één-klas-school in Bulskamp. Hierdoor vergroten je slaagkansen en kijk je uit naar een job met veel mogelijkheden en werkzekerheid. 

Jouw toekomst als verpleegkundige

Je studeert af als gegradueerde verpleegkundige. Je vindt gegarandeerd snel werk. 

Je diploma is nationaal en internationaal erkend en je kan zowat overal zowel in dienstverband werken of meteen als zelfstandige thuisverpleegkundige aan de slag. 

 

Of misschien wil je liever verder studeren? Dan zet je na deze opleiding makkelijk de stap naar bachelor verpleegkunde.

 

(met onderstaande link heb je de mogelijkheid om concreet de koe bij de hoorns te pakken)

Schrijf je nu in en word verpleegkundige in de Westhoek!

Menu